Op onze zorgboerderij kunnen we veel verschillende activiteiten aanbieden. Hieronder zullen we een aantal activiteiten benoemen, zodat u weet wat wij aan kunnen bieden. Uiteraard kunnen we de activiteiten aanpassen op ieders wensen en mogelijkheden.

  • Onze boerderij heeft een aantal dierenweides, waar we verschillende dieren houden. Dit zijn onder andere schapen, geiten, varkens, konijnen, kippen, ganzen, eenden en in de loop van 2018 willen we een volière plaatsen. Al deze dieren moeten worden verzorgd, eten krijgen, er moeten eieren worden geraapt en dieren hokken schoongemaakt. De konijnen en de geiten moeten genoeg worden geknuffeld zodat er op het gebied van dieren voldoende te doen is!
  • In het voorjaar van 2018 gaan we een grote moestuin aanleggen. Deze moet worden onderhouden en in de zomer zal er geoogst moeten worden. Deze oogst zal in de keuken worden verwerkt zodat we heerlijke appelsap, perensap, allerlei soorten jam, allerlei soorten soep vers kunnen maken. We maken een zeer gevarieerde groentetuin, zodat we een lange oogstperiode hebben en we dus ook vaak in de keuken te zien zijn, het hele jaar door.
  • Bij onze boerderij hoort ook een perenboomgaard. Daarnaast zijn er ook veel pruimenbomen, appelbomen en walnotenbomen. Daarnaast gaan we een zachtfruit tuin aanplanten. Hier willen we een fruitpluktuin van maken, waarbij mensen voor een klein bedrag zelf fruit kunnen plukken. Mede dankzij de fietsroutes die langs onze boerderij liggen, kunnen veel mensen hier gebruik van maken.
  • Om veel mensen van vers fruit en groente te kunnen laten genieten zal er een groentekraampje bij de weg worden gezet. Elke dag kunnen de cliënten dit aanvullen en bijhouden.
  • Achter de boomgaard ligt een mooi natuurgebied op ons eigen terrein. Hier ligt een ‘brilletje’ in, er is grasland en er staan wat bomen. Om het gras kort te houden lopen hier een aantal schapen rond. Ook hier is onderhoud nodig en kunnen onze cliënten hier aan de slag wanneer dit hun interesse heeft.
  • Voor de zomer van 2018 zullen wij een mooi terras aanleggen. Hier serveren wij koffie, thee, frisdranken en allerlei lekkernijen. Zelfs complete high tea’s kunnen hier genuttigd worden. Onze cliënten kunnen in de keuken aan de slag en werken in de bediening van het terras.
  • In de keuken zal er iedere dag een vers menu worden bereid wat bestaat uit soep, een hoofdgerecht en een toetje. Daarnaast zullen cakes, taarten, koekjes en allerlei andere dingen worden gebakken. Onze tomaten worden verwerkt tot tomatensoep en op die manier willen wij allerlei soorten groente en fruit uit onze tuin verwerken. Wie graag kookt en bakt heeft kan hier zeker een plaatsje krijgen.
  • Op onze zorgboerderij is altijd wat te doen. Wat te denken van vogelhuisjes of dierenhokken of een extra houten bank om buiten te zitten. Wij willen veel knutselen met hout om zelfvoorzienend te zijn voor allerlei dingen die nodig zijn op de boerderij. Degenen die een zaag en hamer vast kunnen houden hebben voorlopig genoeg te doen.
  • Naast de weides hebben we ook nog een heel groot grasveld dat gebruikt kan worden voor groepsactiviteiten. Hier kunnen we voetvallen, volleyballen, een watergevecht in de zomer of gewoon lekker genieten van het zonnetje. Er is genoeg ruimte om voor iedereen iets leuks te organiseren.
  • Ook hebben we in de kantine nog extra ruimte voor ontspanning. Gedeeltelijk is hier een snoezelruimte van gemaakt. Ook staat er een bank, boekenkast en een voetbaltafel. Er is voor elk wat wils om op de eigen manier te ontspannen tijdens de dagen op onze zorgboerderij.

Bent u/jij enthousiast geworden? Heeft u interesse in een plaatsje op onze zorgboerderij? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.