Team zorgboerderij

Wij zijn Adriaan en Carina Jansen. We zijn in 2016 getrouwd en hebben samen 3 kinderen.

Het was onze grote droom om samen een zorgboerderij te kunnen starten voor mensen met een beperking. We hebben beiden veel affiniteit met deze doelgroep en vinden het erg leuk om met deze mensen te werken en hen te begeleiden. Wij zijn dan ook heel blij dat deze droom is uitgekomen en genieten iedere dag van het werken met de deelnemers op de boerderij. In 2017 hebben wij dit landgoed gekocht, waarna we in maart 2018 de zorgboerderij zijn gestart.

Carina heeft de opleiding SAW niveau 4 gevolgd met uitstroom gehandicaptenzorg. Voor, tijdens en na haar opleiding heeft Carina op verschillende zorgboerderijen gewerkt. Hier is ze mee gestopt toen ze zwanger was van hun eerste kindje. Wel is Carina steeds als ZZP-er werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg en jeugdzorg, tot ze gestart zijn met de zorgboerderij.

Adriaan heeft Geneeskunde gestudeerd, en daarna besloten om samen met Carina een zorgboerderij te starten. De kennis en ervaring die hij tijdens zijn studie opgedaan heeft, kan hij goed gebruiken bij het werken met onze doelgroep. Iedere dag werkt 1 van hen met de deelnemers op de boerderij, samen met de begeleiders van de boerderij.

Naast Adriaan en Carina bestaat het team uit 12 professionele begeleiders waarvan 7 fulltime en 5 parttime medewerkers. Zij zullen zich hieronder voorstellen. Onze medewerkers hebben allen minimaal diploma SAW/SPW niveau 4 of Social Work. Dit draagt bij aan de professionaliteit van het team en de veiligheid op de boerderij.

Graag heten wij u/jou van harte welkom op de boerderij!

 

Mijn naam is Annerie Buteijn en ik ben 26 jaar. Ik werk vanaf september 2018 met veel plezier op de zorgboerderij.
Voordat ik op de boerderij kwam werken heb ik op het Hoornbeeck College de SAW opleiding gevolgd. Daarna heb ik aan de Christelijke Hogeschool in Ede Social Work gestudeerd. Het leuke aan het werken op de boerderij vind ik de afwisseling en de gezelligheid. We hebben een diverse doelgroep en elk seizoen veel verschillende werkzaamheden, we hoeven ons dus nooit te vervelen!

 

Ik ben Emma Kesselaar en ben 21 jaar. Ik heb de opleiding Gehandicaptenzorg op het Hoornbeeck College gevolgd. Op dit moment werk ik elke dag behalve de woensdag op de boerderij. Ik vind het erg waardevol om met deze doelgroep te werken. Het is mooi om met de deelnemers aan de slag te gaan met leerdoelen, zodat ze weer nieuwe dingen leren.  Ik vind het belangrijk om te kijken wat het beste bij de deelnemers past, om ze zo een veilige en fijne plek de bieden waar ze zichzelf mogen zijn.

 

Mijn naam is Anton Kruysse. 50 jaar geleden geboren in Middelburg. Ik ben getrouwd en we hebben samen 2 kinderen. Ik werk sinds november 2021 als algemeen medewerker bij de Noordhoek. Dit na jaren lang gewerkt te hebben in de woninginrichting. De klik die ik heb met mens en dier, geeft me veel voldoening hier. Soms alleen en soms samen met de deelnemers ben ik aan het werk op de zorgboerderij. Afbreken en bouwen en netjes houden van het terrein. Door de deelnemers mee te laten helpen bij het klussen doen ze ervaring op en hebben ze een leuke en waardevolle dagbesteding.

 

 

Mijn naam is Amylin Everse, en ik ben 20 jaar. Ik werk sinds juli 2021 met veel plezier op de zorgboerderij! Ik zit in het derde jaar van de pabo, en loop elke week stage op de basisschool. Mijn interesse ligt bij deze doelgroep, en zou dus ook graag op het Speciaal Onderwijs willen werken. Ik geniet ontzettend van het werken met de deelnemers, en om te zien dat ze zelf ook genieten. Ik werk ongeveer 2 keer in de maand op zaterdag en in de vakanties.

Ik ben Marjolein de Waard en 21 jaar oud. Ik heb de opleiding Pedagogiek gedaan in Vlissingen.
Ik werk momenteel drie dagen in de week en ga binnenkort vier dagen in de week werken op de zorgboerderij. Ik heb het erg naar mijn zin en vind het mooi om de cliënten persoonlijke begeleiding te bieden.
Hierdoor hoop ik dat de cliënt het elke dag naar zijn zin heeft en groeit in zijn ontwikkeling.

  • foto Ruth

Mijn naam is Ruth vlot, ik ben 18 jaar en werk sinds september 2022 op de zorgboerderij. Ik ben nog bezig met mijn opleiding namelijk begeleider specifieke doelgroepen op het Hoornbeeck college. Ik zit nu in mijn 2e jaar en doe een bbl opleiding. Ik ga dus altijd op donderdag naar school en de rest van de week kan je mij vinden op de boerderij of in het logeerhuis. Wat ik zo leuk vind aan het werken op de zorgboerderij is het omgaan met de deelnemers, geen 1 is hetzelfde en zo is elke dag ook anders.

 

Mijn naam is Gerdien en sinds oktober 2022 werk ik met veel plezier op deze zorgboerderij. Ik geniet van het buiten zijn en de activiteiten die we samen met de deelnemers doen. Belangrijk in mijn werk vind ik dat onze deelnemers een zinvolle en leuke invulling van hun dag hebben. Hierbij is het belangrijk dat er voldoende uitdaging is zodat we samen kunnen blijven ontwikkelen.  Naast het werken op de groep voer ik ook de coördinerende en admininstratieve taken uit.