Team zorgboerderij

Wij zijn Adriaan en Carina Jansen. We zijn in 2016 getrouwd en hebben samen 3 kinderen.

Het was onze grote droom om samen een zorgboerderij te kunnen starten voor mensen met een beperking. We hebben beiden veel affiniteit met deze doelgroep en vinden het erg leuk om met deze mensen te werken en hen te begeleiden. Wij zijn dan ook heel blij dat deze droom is uitgekomen en genieten iedere dag van het werken met de deelnemers op de boerderij. In 2017 hebben wij dit landgoed gekocht, waarna we in maart 2018 de zorgboerderij zijn gestart.

Carina heeft de opleiding SAW niveau 4 gevolgd met uitstroom gehandicaptenzorg. Voor, tijdens en na haar opleiding heeft Carina op verschillende zorgboerderijen gewerkt. Hier is ze mee gestopt toen ze zwanger was van hun eerste kindje. Wel is Carina steeds als ZZP-er werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg en jeugdzorg, tot ze gestart zijn met de zorgboerderij.

Adriaan heeft Geneeskunde gestudeerd, en daarna besloten om samen met Carina een zorgboerderij te starten. De kennis en ervaring die hij tijdens zijn studie opgedaan heeft, kan hij goed gebruiken bij het werken met onze doelgroep. Iedere dag werkt 1 van hen met de deelnemers op de boerderij, samen met de begeleiders van de boerderij.

Naast Adriaan en Carina bestaat het team uit 7 professionele begeleiders waarvan 2 fulltime en 5 parttime medewerkers. Zij zullen zich hieronder voorstellen. Onze medewerkers hebben allen minimaal diploma SAW/SPW niveau 4 of Social Work. Dit draagt bij aan de professionaliteit van het team en de veiligheid op de boerderij.

Graag heten wij u/jou van harte welkom op de boerderij!

 

Mijn naam is Annerie Buteijn en ik ben 26 jaar. Ik werk vanaf september 2018 met veel plezier op de zorgboerderij.
Voordat ik op de boerderij kwam werken heb ik op het Hoornbeeck College de SAW opleiding gevolgd. Daarna heb ik aan de Christelijke Hogeschool in Ede Social Work gestudeerd. Het leuke aan het werken op de boerderij vind ik de afwisseling en de gezelligheid. We hebben een diverse doelgroep en elk seizoen veel verschillende werkzaamheden, we hoeven ons dus nooit te vervelen!

Mijn naam is Cornelie Boone, geboren in 2000. Ik woon in het dorpje Borssele samen met mijn ouders, broers en zussen. In 2019 heb ik mijn diploma’s voor begeleider gehandicapten zorg en – specifieke doelgroepen gehaald. Eerst heb ik een poosje op een woongroep gewerkt en sinds september 2020 op de zorgboerderij. Ik werk nog 1 dag per week en vind het heerlijk om met elkaar buiten te werken, te koken of creatief bezig te zijn! Tot ziens op de Noordhoek!

Ik ben Emma Kesselaar en ben 20 jaar. Ik heb de opleiding Gehandicaptenzorg op het Hoornbeeck College gevolgd. Op dit moment werk ik elke dag behalve de woensdag op de boerderij. Ik vind het erg waardevol om met deze doelgroep te werken. Het is mooi om met de deelnemers aan de slag te gaan met leerdoelen, zodat ze weer nieuwe dingen leren.  Ik vind het belangrijk om te kijken wat het beste bij de deelnemers past, om ze zo een veilige en fijne plek de bieden waar ze zichzelf mogen zijn.

Ik ben Francina Pieper, ben 37 jaar en woon in ’s-Gravenpolder. Ik heb bijna 19 jaar gewerkt op een KDC van Adullam in Puttershoek en heb er dan ook veel kennis en ervaringen opgedaan. Werken aan de ontwikkeling, het aansluiten bij kinderen met allerlei niveau’s, omgaan met gedrag, verpleegkundige handelingen, enz. Sinds 2019 werk ik op Zorgboerderij ‘De Noordhoek’. Het lekker buiten werken, in de tuin, de dieren verzorgen, de theetuin of kokkerellen met de deelnemers vind ik fijn om te doen. Het meedenken vanuit mijn ervaring vind ik ook waardevol. Samen met ouders en collega’s om het kind staan en goede zorg bieden, zinvolle activiteiten doen, maar vooral ook genieten als een deelnemer geniet! Ik hoop op nog een fijne tijd met elkaar!

Ha allemaal, ik ben Lydia Verschuure. Mij vind je op woensdag en vrijdag op de zorgboerderij. Ik heb de opleiding Social Work op de HZ in Vlissingen afgelopen jaar afgerond. Ik heb het erg naar mijn zin op de zorgboerderij en geniet van de gezelligheid en het begeleiden van onze deelnemers.

Werken op de zorgboerderij vind ik enorm gaaf! Het geef mij veel energie om met de deelnemers om te gaan. Ik ben Annemarije Blok, 20 jaar en zit in het derde jaar van de PABO. Ik wil later op een ZML-school werken. Nu werk ik twee keer in de maand op zaterdag en in de vakanties op de zorgboerderij. Hier geniet ik van en ik hoop dat ik dit nog lang mag blijven doen. Wie weet tot ziens! Een hartelijke groet van Annemarije

Mijn naam is Esther Kok-van de Hee, geboortejaar 1963. Begonnen op De Noordhoek in januari 2021 als vrijwilligster en vanaf september mag ik hier werkzaam zijn als begeleidster. Ik ben moeder van 2 zonen en een dochter en woon met mijn gezin sinds 2002 in Vlissingen. In 2009 heb ik het diploma Sociaal Pedagogisch Werker behaald aan de HZ in Vlissingen. Vanaf dat moment ben ik werkzaam geweest in de gehandicapten zorg, kinderopvang, persoonlijk begeleiding Autisme en op de Mytylschool en Klimopschool als onderwijsassistent. Ik vind het een heerlijke uitdaging uw kind te begeleiden bij de dagbesteding op De Noordhoek.

Mijn naam is Marriët Salm. Ik ben 20 jaar en kom uit Yerseke. Ik werk nog niet zo lang op de boerderij, ik werk vanaf januari 2022 fulltime. Ik vind het heel leuk om met iedereen te werken en er voor te zorgen dat iedereen het gezellig vindt. Ik vind het leuk om buiten activiteiten te doen, creatief bezig zijn en koken
Ik heb de opleiding persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg gedaan.
Ik vind het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt en zich kan ontwikkelen.

Mijn naam is Jessica Salm, ik ben 17 jaar. Ik ben nu bezig met mijn opleiding maatschappelijke zorg op het Hoornbeeck College. Na mijn stage in het 1e jaar van mijn opleiding werk ik bijna elke zaterdag en in de vakanties op de boerderij. Wat ik na mijn opleiding ga doen weet ik nog niet. Ik vind het heel gezellig om op de boerderij te werken met de deelnemers, samen klusjes doen, knutselen en spelletjes doen. De variatie in doelgroep zorgt er voor dat we ons nooit vervelen. En hopelijk tot ziens op de boerderij!

Mijn naam is Amylin Everse, en ik ben 19 jaar. Ik werk sinds juli 2021 met veel plezier op de zorgboerderij! Ik zit in het derde jaar van de pabo, en loop elke week stage op de basisschool. Mijn interesse ligt bij deze doelgroep, en zou dus ook graag op het Speciaal Onderwijs willen werken. Ik geniet ontzettend van het werken met de deelnemers, en om te zien dat ze zelf ook genieten. Ik werk ongeveer 2 keer in de maand op zaterdag en in de vakanties.