Team zorgboerderij

Wij zijn Adriaan en Carina Jansen. We zijn in 2016 getrouwd en hebben samen 2 kinderen.

Het was onze grote droom om samen een zorgboerderij te kunnen starten voor mensen met een beperking. We hebben beiden veel affiniteit met deze doelgroep en vinden het erg leuk om met deze mensen te werken en hen te begeleiden. Wij zijn dan ook heel blij dat deze droom is uitgekomen en genieten iedere dag van het werken met de deelnemers op de boerderij. In 2017 hebben wij dit landgoed gekocht, waarna we in maart 2018 de zorgboerderij zijn gestart.

Carina heeft de opleiding SAW niveau 4 gevolgd met uitstroom gehandicaptenzorg. Voor, tijdens en na haar opleiding heeft Carina op verschillende zorgboerderijen gewerkt. Hier is ze mee gestopt toen ze zwanger was van hun eerste kindje. Wel is Carina steeds als ZZP-er werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg en jeugdzorg, tot ze gestart zijn met de zorgboerderij.

Adriaan heeft Geneeskunde gestudeerd, en daarna besloten om samen met Carina een zorgboerderij te starten. De kennis en ervaring die hij tijdens zijn studie opgedaan heeft, kan hij goed gebruiken bij het werken met onze doelgroep. Iedere dag werkt 1 van hen met de deelnemers op de boerderij, samen met de begeleiders van de boerderij.

Naast Adriaan en Carina bestaat het team uit 7 professionele begeleiders waarvan 2 fulltime en 5 parttime medewerkers. Zij zullen zich hieronder voorstellen. Onze medewerkers hebben allen minimaal diploma SAW/SPW niveau 4 of Social Work. Dit draagt bij aan de professionaliteit van het team en de veiligheid op de boerderij.

Graag heten wij u/jou van harte welkom op de boerderij!

 

Mijn naam is Annerie Buteijn en ik ben 25 jaar. Ik werk vanaf september 2018 met veel plezier op de zorgboerderij.
Voordat ik op de boerderij kwam werken heb ik op het Hoornbeeck College de SAW opleiding gevolgd. Daarna heb ik aan de Christelijke Hogeschool in Ede Social Work gestudeerd. Het leuke aan het werken op de boerderij vind ik de afwisseling en de gezelligheid. We hebben een diverse doelgroep en elk seizoen veel verschillende werkzaamheden, we hoeven ons dus nooit te vervelen!

Mijn naam is Cornelie Boone, geboren in 2000. Ik woon in het dorpje Borssele samen met mijn ouders, broers en zussen. In 2019 heb ik mijn diploma’s voor begeleider gehandicapten zorg en – specifieke doelgroepen gehaald. Eerst heb ik een poosje op een woongroep gewerkt en sinds september 2020 op de zorgboerderij. Ik werk van maandag tot en met vrijdag en vind het heerlijk om met elkaar buiten te werken, te koken of creatief bezig te zijn! Tot ziens op de Noordhoek!

Ik ben Emma Kesselaar en ben 19 jaar. Ik volg de opleiding Gehandicaptenzorg op het Hoornbeeck College. Op dit moment werk ik op de woensdag en zaterdag en tijdens vakanties op de boerderij. Als mijn opleiding komend voorjaar is afgerond hoop ik fulltime te gaan werken op de zorgboerderij. Ik vind het erg waardevol om met deze doelgroep te werken. Het is mooi om met de deelnemers aan de slag te gaan met leerdoelen, zodat ze weer nieuwe dingen leren.  Ik vind het belangrijk om te kijken wat het beste bij de deelnemers past, om ze zo een veilige en fijne plek de bieden waar ze zichzelf mogen zijn.

Ik ben Francina Pieper, ben 36 jaar en woon in ’s-Gravenpolder. Ik heb bijna 19 jaar gewerkt op een KDC van Adullam in Puttershoek en heb er dan ook veel kennis en ervaringen opgedaan. Werken aan de ontwikkeling, het aansluiten bij kinderen met allerlei niveau’s, omgaan met gedrag, verpleegkundige handelingen, enz. Sinds 2019 werk ik op Zorgboerderij ‘De Noordhoek’. Het lekker buiten werken, in de tuin, de dieren verzorgen, de theetuin of kokkerellen met de deelnemers vind ik fijn om te doen. Het meedenken vanuit mijn ervaring vind ik ook waardevol. Samen met ouders en collega’s om het kind staan en goede zorg bieden, zinvolle activiteiten doen, maar vooral ook genieten als een deelnemer geniet! Ik hoop op nog een fijne tijd met elkaar!

Ha allemaal, ik ben Lydia Verschuure. Mij vind je op vrijdag en zaterdag op de zorgboerderij. Momenteel ben ik druk bezig met de laatste maanden van mijn opleiding. Ik studeer Social Work op de HZ in Vlissingen. In juni hoop ik af te studeren. Daarna blijf ik voor twee dagen te blijven werken op de zorgboerderij. Ik heb het erg naar mij zin op de zorgboerderij en geniet van de gezelligheid en het begeleiden van onze deelnemers.

Mijn naam is Rianne Jansen en ben 25 jaar. Ik heb de opleiding SAW niveau 4 gevolgd met uitstroom gehandicaptenzorg. Daarna heb ik 3 jaar bij Arduin gewerkt in woonvoorziening ‘Hofstede Suzanna’. Via mijn PGB jongen ben ik later op de Schutse in Oud-Vossemeer terecht gekomen. Daar werk ik 2 dagen in de week op de dagbesteding met cliënten die meervoudig beperkt zijn. Ik wilde graag nog een extra dag werken en sinds juli 2020 werk ik hier elke maandag op de zorgboerderij. Er heerst een leuke, gezellige en relaxte sfeer. Het is mooi om te zien hoe deelnemers genieten van de activiteiten die we hier uitvoeren.

Werken op de zorgboerderij vind ik enorm gaaf! Het geef mij veel energie om met de deelnemers om te gaan. Ik ben Annemarije Blok, 19 jaar en zit in het tweede jaar van de PABO. Ik wil later op een ZML-school werken. Nu werk ik twee keer in de maand op zaterdag en in de vakanties op de zorgboederij. Hier geniet ik van en ik hoop dat ik dit nog lang mag blijven doen. Wie weet tot ziens! Een hartelijke groet van Annemarije