De zorgboerderij

 

 

Zorgboerderij de Noordhoek is een christelijke zorgboerderij in Zeeland. Vanaf maart 2018 heeft onze zorgboerderij haar deuren geopend voor mensen met een beperking om hen een zinvolle en fijne dagbesteding te bieden. Ook bieden we dagbesteding aan jongeren met een verstandelijke beperking en/of gedragsproblematiek. Iedereen heeft het nodig zich nuttig en zinvol te voelen. Wij als zorgboerderij willen onze deelnemers ook dat gevoel geven. Door middel van activiteiten en het samenzijn met elkaar kunnen we onze deelnemers een nuttige dagbesteding aanbieden. De zorgboerderij beschikt over 5 hectare eigen grond en er lopen diverse dieren rond. Ook onderhouden we een moestuin, moet er iedere dag gekookt worden en organiseren we dagelijks activiteiten voor binnen. Er zijn veel verschillende activiteiten mogelijk en dit zal aan ieders wensen en mogelijkheden aangepast worden. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor ontspanning en is er een duidelijke dagelijkse structuur wat onze deelnemers rust en duidelijkheid biedt. Omdat we zo kleinschalig zijn kunnen we met de individuele behoeften van elke deelnemer rekening houden!

Wie kan er op onze zorgboerderij terecht?

Mensen met een verstandelijke (en lichamelijke) beperking. Mensen met autisme en/of ADHD, mensen die behoefte hebben aan rust en structuur, of andere problematiek. Op de woensdagmiddag/avond, vrijdagmiddag/avond en zaterdag zijn we vooral geopend voor deelnemers vanuit de jeugdzorg. We bieden 1-op-1 begeleiding, 1-op-2 begeleiding of groepsbegeleiding aan. De groepjes zijn bij ons nooit groter dan 4 deelnemers per begeleider.

Ook bieden we ambulante begeleiding aan. Dit houd in dat een professionele begeleider van de boerderij aan huis komt om begeleiding te bieden in de thuissituatie. Dit kan zijn ter ontlasting van de thuissituatie, of om in gesprek te gaan met ouders en advies te geven. Ook zijn er vaardigheden die beter in de thuissituatie aangeleerd kunnen worden, en vragen om ambulante begeleiding. Denk hierbij aan het leren omgaan met gedrag brussen, ADL-vaardigheden zoals douchen, boodschappen doen, de bus nemen, enz.

Het is niet ons doel om zoveel mogelijk activiteiten en werk te doen. We vinden het vooral belangrijk dat de deelnemers zich nuttig en goed voelen en de sfeer goed is. Wel proberen we door middel van activiteiten de dag zo goed mogelijk te maken voor iedereen.

Een voorbeeld van dagelijkse activiteiten op de boerderij (lees hierover meer onder het kopje ‘activiteiten’):

 • Kippen, konijnen, geiten en varkens voeren
 • Onderhoud van de moestuin
 • Onderhoud van de fruittuin
 • Onderhoud van de bloementuin
 • Onderhoud natuurgebied
 • Maaltijd koken
 • Bijhouden van de groentekraam
 • Bediening en schoonhouden terras
 • Knutselen
 • Bak- en kookactiviteiten
 • Houtbewerking
 • Ontspanning
 • Groepsactiviteiten

Wij werken met een kleine groep deelnemers van maximaal 12 personen per dag. Zo kunnen we alle deelnemers individueel de begeleiding, rust en ruimte bieden die zij nodig hebben.

Onze zorgboerderij draagt de christelijke identiteit. Van onze gasten wordt verwacht dat ze die identiteit respecteren. Dit houdt o.a. in dat we bij de maaltijd bidden, uit de Bijbel lezen en danken.

Heeft u interesse in de dagbesteding, bent u op zoek naar een passend zorgaanbod of wilt u meer weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Wij gaan graag met u in gesprek om zorg op maat aan te kunnen bieden en uw wensen te bespreken. U kunt contact opnemen via het contactformulier, e-mail of telefonisch. Zie hiervoor de contact pagina. Zie hieronder de dagen dat de zorgboerderij geopend is, en nog plaats heeft.

 

G            De zorgboerderij is gesloten

V            De zorgboerderij is open, maar heeft geen plaats meer

O            De zorgboerderij is open en heeft nog plaats

 

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag
Ochtend   G Ochtend   O Ochtend   O Ochtend   O Ochtend   O Ochtend   O Ochtend   O
Middag     G Middag     O Middag     O Middag     O Middag     O Middag     O Middag     O
Avond       G Avond       G Avond       G Avond       O Avond       G Avond       O Avond       G